Orising

En proffessionell hårvårdsserie

En professionell hårvårdsserie

En professionell hårvårdsserie av hög kvalitet som används vid trikologibehandlingar. Efter undersökning av hårbotten med mikrokamera fastställer trikologen problemet och rekommenderar rätt produkter för behandling på såväl klinik som hemma. Orising behandlingsprodukter finns för torrt/fett hår, mjäll, seborré och håravfall med mera och återställer hårbottens naturliga PH-värde. Med ett brett utbud av hårtvätt, hårvård och stylingprodukter tillgodoser Orising varje persons speciella behov hårvård.

Orisings produkter har olika färger för igenkänning. Gul – Torrt hår, fuktåtergivande med kokosnöt extrakt Röd – Mot håravfall Blå – Mot mjäll Grön – Mot fet hårbotten Produkterna är baserade på naturliga ingredienser med respekt för miljön. www.orising.it

Stamin O`rising Complex

O`rising har med hjälp av avancerad forskning tagit fram en ny formula baserad på aktiva stamceller som heter ”Stamin O`rising Complex”. Stamcellerna fördröjer hårrötternas åldrande, behåller vitaliteten i hårbotten och har en bevisad föryngrande effekt på cellnivå. Växtstamceller är likartade med mänskliga celler. De transporterar viktiga näringsämnen och ser till så att cellen håller sig frisk. De aktiva växtstamcellerna som Stamin O’Rising Complex innehåller framställs genom en avancerad process högteknologiska laboratorium. Formulan baseras på en ovanlig äppelsort, Malus Domestica, vilken sedan lång tid tillbaka odlas i Schweiz. Frukten är inte speciellt välsmakande men har den säregenheten att den kan bevaras länge utan att förlora sin fräschör. Detta beror på den höga koncentrationen av fruktsyra och enzymer i frukten.

5-AlfORising Bioessence och schampo är en behandling, som grundar sig på verbascoside, en naturlig aktiv substans ur Syringa Vulgaris växtcell: en lövfällande buske, känd som Lilac. I Europa används ofta den ofta som en prydnadsväxt i trädgården.

Vad är 5-alfa reductase

Det är ett enzym som omvandlar testosteron till dihydrotestosteron. Detta hormon är orsaken till androgen alopeci: en överdriven talgproduktion i hårbotten , håret blir kortare och tunnare tills det försvinner. Se de olika faserna i Hamilton skalan för män till höger. För kvinnor börjar det ofta med en hormonell förändring som tex avskaffande av piller efter tex en graviditet. Se Ludwigskalan till höger.

Vad är Malassezia furfur?

Det är en svamp, även kallad Pityrosporum ovale, den är orsaken till förekomst av mjäll, oftast lever den i hårbotten, och den sprider sig kraftigt i närvaro av överdriven talgproduktion. När den växer släpper denna svamp fettsyror som orsakar den inflammatoriska manifestationen av seborré dermatit.

Efter en tid så börjar det gå över till håravfall. Behandlingen med 5-AlfORising hjälper på grund av innehållet av naturligt aktiva ingredienser, till att hålla talgproduktionen under kontroll genom inverkan av enzymet 5-alfa.

SE – 5-AlfORising balanserande hårtvätt med fitoessenser

SE – 5-AlfORising balanserande
hårtvätt med fitoessenser, rik i växt extrakter. Används tillsammans med 5-AlfORising Bioessens. Rekommenderas för skört/torrt och tunt hår, samt i fall av seborroisk eksem.

Bruksanvisning: Applicera på fuktigt hår, massera in lätt och skölj av efteråt.

5-AlfORising Bioessence

Komplement till ORising tonic lotion för förebyggande behandling av håravfall. Den innehåller extrakt av Syringa vulgaris som i samverkan med vitamin B6 utgör en bra hjälp i att hämma effekten av att enzymet 5-alfa reduceras. Förekomsten av Lemon (Citrus Medica limonum) Orange (Citrus aurantium Dulcis) och Mandarin (Citrus Nobilis) eteriska oljor säkerställer att produkten har en lugnande och uppfriskande verkan samt stimulerar blodcirkulationen i hårbotten. Magnesium, zink och koppar är viktiga komponenter för att ge håret liv, de bidrar till att normalisera hårbottens fuktighet och de är effektiva mot seborré dermatit.

För vem rekommenderas 5-AlfORising behandling

  • För dem som har problem med ihållande håravfall.
  • För dem som har problem med skallighet.
  • För dem som har tunt hår och fet och känslig hårbotten.
  • För dem som har svagt och sprött hår med en fet hårbotten.
  • För dem vill lindra besvär som orsakats av seborré dermatit

Pin It on Pinterest